Hverdagsliv
Jødiske fotspor i nord er finansiert med hjelp av Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Stiftelsen Fritt ord
Slik bruker vi cookies

Fotballspilleren Isak Shotland

Isak Shotland spilte på TIL.

Isak Shotland 2
Isak Shotland nummer to fra høyre på bakerste rad. Ca. 1926. (Kilde: Jøran H. Johansen)

Isak Shotland ble født 20. mars 1907 i Trondheim av foreldre Meyer Leib og Rosa. I Trondheim gikk Isak på Realskolen. Da Isak var 15 år gammel flyttet familien til Tromsø, der han fullførte handelsskoleeksamen. Det var også her han begynte sin fotballkarriere. Isak spilte for Tromsø Idrettslag, var fire ganger på landsdelslaget, og ble nord-norsk cupmester med TIL i 1931.

I TILs adelskalender står det: 

«Isak var en utrolig god fotballspiller, langt forut for sin tid. Han hadde ferdigheter som fikk både medspillere og publikum til å måpe. Han debuterte på TILs A-lag bare 16 år gammel, og spilte for klubben (Turn TIL) i 13 sesonger. Han var i høyeste grad med på å bygge TIL til det storlaget det ble i nordnorsk sammenheng. Han var en av de mest begavede fotballspillere Tromsø Idrettslag har hatt gjennom alle tider. Teknikken, fotball-forståelsen og hurtigheten var av aller beste merke»
– TILs adelskalender

Da familien Shotland flyttet til Harstad på midten av 1930-tallet fortsatte Isak som fotballspiller for Harstad Idrettslag. Han ble etter hvert også en god fotballdommer.

Du kan lese mer om Isak her.

Isak Shotland I Til Troye
Isak Shotland i TIL-trøye.
Personer relatert til denne artikkelen